ERIK GRIP I KOGSBØLLE

Glæd dig til, at opleve Erik Grip i Kogsbølle Forsamlingshus Fredag den 24. februar kl. 19:30

Køb din billet her.

Erik Grip har spillet koncerter siden 1963
I dag er en koncert med Erik Grip mere end sange. Anekdoter og røverhistorier mellem sangene gør det til noget yderst personligt og nærværende. En anmelder skrev bl.a.: 
”..der går helt Niels Hausgaard i den. Det er morsomt og rørende”.
Erik Grip fik sit folkelige gennembrud med sangen ”Velkommen i den grønne lund”. Men også sangene ”Åbent Landskab”, ”Rose skal vi danse”, ”Gult græs mod solen” m.m. fl. har gjort sit til Erik Grips store popularitet blandt rigtigt mange.
Midt i al det populære og kommercielle må det ikke glemmes, at Erik Grip startede som folkesanger med mange spillejobs i de små folkeklubber og mindre spillesteder, der selv var begyndt i 1960´erne. Det blev til et utal af turneer solo eller sammen med navne som Trille, Sebastian og Jan Toftlund. Sidstnævnte havde især i begyndelsen Erik Grip som fast makker og akkompagnatør. Erik Grip satte også melodier til Jan Toftlunds yderst socialt engagerede og samfundskritiske tekster.
Erik Grip´s store forbillede på scenen er tydeligt Pete Seeger eller en Paul Simon, naturligt nok, da de om nogen personificerer den amerikanske folk-revivel, da den kom 
til Danmark. Inspiration var også de mange besøg af folksingers i Visevershuset i Tivoli, København. Her var var mødet med Alex Campbell, Dave Cousins, Sandy Denny og Trevor Lucas et personligt møde, der har sat sine spor i spillestil og måden at tiltale sit publikum på.
Udgivelsen af ”Frank Jægers Viser” i 1975 blev en ny retning indenfor folkesangen i DK, og med mange efterfølgende udgivelser af danske digte tilsat musik afsatte Erik Grip en ny musikstil i Danmark.
Erik Grip er idag fortsat en meget aktiv musiker, der stadig indspiller musik og turnéere til kirker og på små som store spillesteder i hele landet.
Koncerten i Kogsbølle forsamlingshus er en intim koncert og der er derfor ikke mange pladser i salen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *